fbpx

Ministrul Muncii pregătește un ordin pentru a reglementa emiterea certificatelor permanente de încadrare în grad de handicap

Image
Image

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a anunțat joi că urmează să fie emis un ordin prin care să existe posibilitatea eliberării de certificate permanente de încadrare în grad de handicap, în unele cazuri, cum ar fi cele ale persoanelor care au suferit amputaţii, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile medicale de evaluare. "Sunt lucrător în domeniul social din 1995 şi am auzit foarte multe discuţii despre persoane prezentate la comisiile care fac încadrarea în grad de handicap. Am luat decizia, cu aprobarea doamnei prim-ministru şi a preşedintelui Camerei, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, (...) deoarece am considerat normal ca aceste persoane care suferă amputaţii, ori care s-au născut fără un anumit membru, să le încadrăm în grad de handicap cu certificat de valabilitate permanent", a declarat ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Actul normativ va permite ca aceste persoane, "în funcţie de agravarea sau nu a situaţiei, să se prezinte ulterior din proprie iniţiativă la comisie şi să solicite reevaluarea pentru încadrarea într-un grad superior şi eventual acordarea unui însoţitor".

"Am solicitat medicilor din Comisia superioară ca, până luni, să îmi prezinte o situaţie. Din analiza pe care am făcut-o, mi-aş dori ca în acest ordin să fie cuprinse şi persoanele care au diabet şi sunt insulino-dependente, pentru că, ştim cu toţii, cel puţin eu nu am auzit ca vreuna să-şi revină... Consider că trebuie să venim în întâmpinarea acestor cetăţeni care au nevoie de sprijinul nostru", a declarat Budăi.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.