fbpx

Ministrul Sănătății: "87% dintre persoanele care au murit săptămâna trecută în urma infectării cu coronavirus aveau şi alte boli; ceilalți au suferit insuficienţă multiplă de organe"

Ministrul Sănătății: "87% dintre persoanele care au murit săptămâna trecută în urma infectării cu coronavirus aveau şi alte boli; ceilalți au suferit insuficienţă multiplă de organe"
Image
Image

Ministrul Sănătății a tradus, joi seară, datele care se regăsesc în situația deceselor înregistrate în România, în contextul pandemiei, arătând că un număr mare dintre cei infectați sufereau de alte boli, iar decesul a survenit pe fondul unui cumul de factori.

Tătaru a spus, la un post de televiziune, că o evaluare a deceselor care au avut loc în spitale în primele trei luni ale acestui an arată că "fluctuaţiile sunt foarte mici” de la o lună la alta, iar statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19 sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie News.ro.

Ministrul a menţionat că în prezent se face o evaluare a numărului de cazuri, iar datele arată că 87% dintre cei decedaţi în ultima săptămână aveau şi alte boli, iar în 13% din cazuri organismul pacientului a cedat din cauza unei insuficienţe multiple de organe, pe fondul infectării cu SARS-CoV-2. "Acea boală, leucemia sau boala cronică (...) nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori au dus la deces”, a declarat Nelu Tătaru.

Persoanelor fără comorbidităţi care au suferit insuficienţă multiplă de organe sunt cele care au murit exclusiv din cauza COVID-19. Tătaru a dezvăluit că, în cazul acestora, necropsiile arată modificări ale organelor vitale.

Până joi seară, la nivel național au fost înregistrate 888 de decese la pacienți infectați cu Covid-19.

Sursa foto: stiri.tvr.ro 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.