fbpx

Ministrul Transporturilor anunţă măsuri suplimentare de control pentru tahografe şi dispozitive de scanare a retinei

Image
Image

Autorităţile vor adopta, în perioada imediat următoare, măsuri suplimentare de control pentru tahografe, în cazul tir-urilor şi maşinilor care transportă marfă, şi au în vedere, totodată, introducerea unor dispozitive pentru scanarea retinei, care au drept principal scop identificarea oboselii în cazul şoferilor, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, acesta a anunţat că, în urma consultărilor cu directorul de la RAR, George Dincă, va emite, în regim de urgenţă, un ordin de ministru care va prevedea introducerea dispozitivelor pentru scanarea retinei.
Potrivit ministrului de resort, orice element suplimentar introdus pe un autoturism, TIR sau microbuz de transport persoane care vine să prevină oboseala şi atragerea atenţiei pentru şoferi este un element pozitiv.

Răzvan Cuc a precizat, de asemenea, că, din informaţiile pe care le deţine, şoferul de tir a oprit cu 3 kilometri înainte de producerea accidentului pentru a-şi lua o cafea.

"Înainte să se producă impactul, la 4:45, am fost informat de Poliţie, şoferul a oprit cu 3 km înainte de producerea acestui accident pentru a-şi achiziţiona o cafea la popasul din localitatea Malu. Deci, până nu se va termina ancheta, nu vreau să mă antepronunţ, dar nu cred că a fost oboseala în cazul acestui incident. Vedem ce va spune şi Poliţia. În acest moment, tahograful de la tir a fost recuperat, este într-o stare destul de avariată, avem experţii de la ISCTR, RAR cât şi experţii de la firma producătoare a tahografului care încearcă să identifice datele, să vedem exact şi viteza de deplasare cu care s-a încadrat în această curbă şoferul de tir înainte să se producă accidentul. Drumul era marcat corespunzător şi semnalizat deci nu a fost o problemă legată de partea de elemente de siguranţă a drumului", a mai spus Cuc.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a subliniat faptul că, în paralel cu drumul naţional pe care s-a produs accidentul de sâmbătă dimineaţa, există şi autostrada A2 pe care ar fi putut circula şoferul de tir.

10 persoane au murit şi 7 sunt rănite în urma unui accident de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa, la ora 5:00, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir şi un microbuz de transport pasageri. Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul tirului a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul de călători.
Opt din cele zece persoane care au murit în accident erau angajaţi Mega Image, a anunţat retailerul pe pagina sa de Facebook. De asemenea, şapte dintre răniţi sunt tot angajaţi ai companiei. 

Sursă foto Adevărul.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.