fbpx

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, despre accidentul în care a fost implicată maşina care în care se afla: Regret nespus acest incident

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, despre accidentul în care a fost implicată maşina care în care se afla: Regret nespus acest incident
Image
Image

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judeţul Argeş, că regretă "nespus" acest "incident". Potrivit News.ro, el a menţionat că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore. Bode a spus că şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează şi de ajungerea la destinaţie în siguranţă. "Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet", a susţinut Bode, precizând că, până la acel accident, şoferii SPP au condus impecabil.

"Regret nespus acest incident. Voi continua să mă deplasez dintr-un capăt la celălalt al ţării respectând regulile de circulaţie", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, Lucian Bode.

El a menţionat că, înainte de producerea accidentului, el se afla pe bancheta din spate, odihnindu-se, întrucât călătorea deja de 4 ore.

"Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet. Să folosească sau să nu folosească semnale acustice sau luminoase dacă maşina este echipată legal cu aceste dispozitive. Demnitarul îi transmite şoferului destinaţia şi ora la care doreşte să ajungă. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care-l va urma şi de ducerea în siguranţă a destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există «ne grăbim», există doar «ajungem în siguranţă la destinaţie»”, a afirmat ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte circumstanţele în care a avut loc accidentul de pe DN 7, ministrul a arătat că acesta a avut în jurul orei 18, când mai erau aproximativ 130 de kilometri până la Bucureşti, dintre care 110 pe autostradă, iar ora de sosire anticipată era ora 20. 

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

Sursă foto News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.