fbpx

Minivacanţă de Crăciun şi de revelion: Guvernul vrea să declare libere zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020

Image
Image

"Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite", se arată într-un proiect de Hotărâre, potrivit News.ro.

Bugetarii ar putea avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie. O a doua perioadă de minivacanţă ar începe miercuri, 1 ianuarie şi s-ar încheia duminică, 5 ianuarie.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile "nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese".

Credit foto Antena3.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.