fbpx

Mircea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită 10.000 de euro

Mircea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită 10.000 de euro

Image
Image

Medicul Mircea beuran a fost reținut, miercuri, de procurorii DNA, după audierea acestuia și perchezițiile derulate la domiciliul său și la Spitalul Floreasca.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită", au precizat anchetatorii.

Aceștia susțin că, pe "18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs".

DNA a anunțat că, vineri, Mircea Beuran va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au mai transmis procurorii DNA.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.