fbpx

Modificarea legii privind regimul armelor şi muniţiilor, promulgată

Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a actului normativ care modifică şi completează Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

În legea iniţiată de Guvern se stipulează că "prevederile nu se aplică operaţiunilor cu arme şi muniţii efectuate de către instituţiile publice cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice şi operaţiunilor ce au ca destinatar final aceste instituţii".

"Prevederile prezentei legi nu se aplică nici în cazul transferurilor reglementate de OUG nr. 158/1999 privind regimul exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare", se mai arată în actul normative, citat de Agerpres.

Autorizaţia de eliberare a armelor letale se emite, conform legii, celor care "deţin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea documentelor stabilite în prezenta lege, în funcţie de destinaţia armelor, şi nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie, nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor".

Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către structura de poliţie competentă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă titularul dreptului, dacă acesta îndeplineşte condiţiile legii.

Actul normativ prevede şi că deţinătorii de arme pot avea maximum 100 de cartuşe cu glonţ şi 50 de cartuşe fără proiectil, pentru fiecare armă, iar în cazul armelor de vânătoare - 500 de cartuşe pentru câte o singură armă de fiecare calibru, dintre cele pentru care are dreptul de port şi folosire.

Imagine cu caracter ilustrativ, credit foto legestart.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.