fbpx

Modificările de urgență la sistemul 112, în dezbatere publică

Image
Image

Înregistrarea obligatorie a datelor personale ale celor care dețin cartele SIM preplătite și implementarea de urgență a soluției de localizare AML/ELS pentru o mai bună localizare a celor care sună la 112 vor fi dezbătute joi, 22 august, la Ministerul Comunicațiilor.

Potrivit HotNews, măsurile fac parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență, lansat recent în dezbatere publică. Mai multe ONG-uri au cerut Avocatului Poporului să nu permită limitarea drepturilor constituționale prin Ordonanță de Urgență, acuzând că autoritățile se folosesc de cazul Caracal pentru instituirea unui sistem de tip Big Brother.

Ministerul Comunicațiilor organizează joi, 22 august, la sediul instituției, o dezbatere publică pe marginea unui proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) lansat recent în consultare publică care vizează mai multe modificări rapide la sistemul numărului unic de urgență 112.

Principalul motiv pentru emiterea acestui proiect de Ordonanță de Urgență îl reprezintă îmbunătățirea localizării celor care sună la 112 pentru a cere ajutor.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.