fbpx

Nelu Tătaru: Precauţiile trebuie să rămână şi după ridicarea stării de urgenţă

Nelu Tătaru: Precauţiile trebuie să rămână şi după ridicarea stării de urgenţă
Image
Image

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că precauţiile trebuie să rămână şi după ridicarea stării de urgenţă în România.

"Trebuie să înţelegem un lucru: precauţiile trebuie să rămână. După aceste două luni rămânem cu nişte deprinderi - ne întoarcem de afară şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă, dăm cu un dezinfectant, ne izolăm când avem nişte simptome respiratorii, chemăm medicul de familie, tuşim în plica cotului, tuşim în batistă, tuşim într-un şerveţel, ne spălăm după acest gest, păstrăm o distanţare socială în locurile potenţial aglomerate, purtăm o mască atunci când intrăm în spaţiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Sunt reguli care rămân şi într-o primă fază de relaxare", a spus ministrul la RFI, potrivit AGERPRES.

El a arătat că în interiorul localităţilor se va circula fără declaraţie pe proprie răspundere, dar distanţarea socială se va păstra.

Ministrul a afirmat că în cazul în care evaluarea făcută la două săptămâni de la ridicarea stării de urgenţă va arăta că toate condiţiile menţinute au fost respectate atunci va mai fi şi o altă "serie de relaxări".

"Dacă evaluarea la două săptămâni ne va arăta că aceste condiţii au fost menţinute, respectate, atunci putem ca în următoarele două săptămâni să mai facem o serie de relaxări, încercând ca într-o lună, o lună şi jumătate sau poate două luni să ajungem la o viaţă relativ normală", a mai declarat Tătaru.

Credit foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.