fbpx

Nelu Tătaru: Putem ajunge la 20 de mii de cazuri dacă de sărbători nu respectăm toate precauțiile

Nelu Tătaru: Putem ajunge la 20 de mii de cazuri dacă de sărbători nu respectăm toate precauțiile
Image
Image

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, pentru Digi24:

“Am spus de la început ca vom fi pe un vârf la 7-10 zile după Paște, atunci trebuie să știm că acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt, după ce facem în aceste zile.

Menținem izolarea, distantarea, atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum, până în 20-25 aprilie, urmând ca după cele 7-10 zile de după Paști, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim și de altceva.

Suntem într-un moment în care înca mai avem focare noi, chiar dacă sunt mici, sunt focare noi. Avem focare în grupul medical. Suntem în momentul în care încercăm să rupem acea transmisiune extinsă din focarele mari, să le transformăm, să le izolăm în focare mici, ca să le putem controla.

Am redirecționat cadre medicale din diferite județe sau clinici universitare către județele deficitare sau către spitalele care au lipsă acută de personal medical. Sunt aceleași spitale care au și focare în acest moment. Chiar dimineață am fost anunțat că este un focar la Spitalul de Nefrologie Carol Davila din București. Rămâne să verificăm, toți cei care sunt pozitivi sunt în acest moment internați.(…)
Știu că e greu, e o perioadă lungă, sunt sărbătorile pascale, poate nu mai avem răbdare, ziua s-a mărit, e frumos afară, vrem să fim împreună cu toții... Încă nu e momentul.(…)

Ne putem aștepta la multe cazuri, nu respectăm izolarea, ieșim în stradă, formăm grupuri populaționale. Una e să stai într-o comunitate mică în casă, să infectezi una, două persoane, și alta e să ieși în grupuri de populație și să infectezi 8-10 oameni.(…)

Dragi români, vin niște sărbători pascale diferite de cele pe care le-am avut până acum, sărbători pascale pe care le vom petrece în izolare, pe care personal le voi petrece în izolare, la Huși, cu familia. Vin sărbătorile pascale care, dacă suntem limitați în tot ce înseamnă ieșiri, manifestări le vor pregăti pe cele de anul viitor.

Vin sărbătorile pascale pe care vi le doresc cu liniște, cu credință, cred, e în sufletul nostru, Dumnezeu e peste tot. Vin sărbătorile pascale care ne vor ajuta să trecem peste tot. Paște liniștit! ”

 Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.