fbpx

O medalie de aur și trei medalii de argint obținute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Image
Image

În perioada 26 august - 3 septembrie a avut loc Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Competiția care s-a desfășurat la Daegu - Coreea de Sud, a reunit annul acesta 163 de elevi din 41 de ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, lotul olimpic al României care a participat anul acesta la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului a înregistrat o nouă performanță, trecându-și în palmares patru premii (o medalie de aur și trei medalii de argint).

Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.
Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a / Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a /Colegiul Naţional "Mircea ce Batrân" din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.
Porivit sursei citate, echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).

"Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale "Ştiinţele Pământului", desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.", se arată în comunicatul de presă al MEN.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.