fbpx

O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, distrusă de scafandri

O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, distrusă de scafandri

Image
Image

O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, a fost distrusă de scafandri. Forțele Navale au transmis că mina a fost descoperită în urma scufundărilor făcute în cadrul unui exercițiu de amploare. Sute de militari români și străini caută minele care amenință litoralul românesc. Acțiunea are loc după ce, în ultima perioadă, au fost descoperite tot mai des mine în apele teritoriale. 

Se fac exerciții de amploare în largul Mării Negre. Potrivit realitatea.net, scafandrii Forțelor Navale Române vor face demonstrații și vor distruge mine descoperite la mare adâncime. Sute de militari români şi străini participă la aceste exerciţii. 

Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” are loc în perioada 1-5 august.

Două detașamente de scafandri de mare adâncime și scafandri EOD (Explosive Ordnance Disposal) au executat, împreună cu scafandrii din Bulgaria și Azerbaidjan, antrenamente de scufundare în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor.

Exercițiul se desfășoară în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și are ca obiectiv principal consolidarea interoperabilității dintre forțele participante.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto realitatea.net

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.