fbpx

O navă de patrulare a Poliției de Frontieră Române a plecat spre Marea Egee

Image
Image

Nava de patrulare MAI 1101, aparținând Poliţiei de Frontieră, a părăsit Portul Constanţa şi va patrula, timp de trei luni, la frontierele UE din Marea Egee, informează Garda de Coastă.
În perioada 1 aprilie - 30 iunie, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de ţara noastră ca stat membru al UE, la misiunea "POSEIDON 2019", organizată sub autoritatea FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă.
Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă - FRONTEX - ajută statele membre ale UE și țările asociate la spațiul Schengen să își gestioneze frontierele externe. De asemenea, contribuie la armonizarea controalelor la frontieră pe teritoriul Uniunii. Agenția facilitează cooperarea între autoritățile de frontieră din fiecare țară a UE, oferind asistență tehnică și expertiză.
"Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare MAI 1101 şi cele două echipaje aflate prin rotaţie la bord urmând să execute misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune", se arată comunicatul de presă al Gărzii de Coastă.
Obiectivul principal al operaţiunii "POSEIDON 2019" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a UE.
Sursa foto ordinea.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.