fbpx

ONG-urile de mediu ies în stradă duminică, pentru a protesta faţă de violenţele asupra pădurarilor

Image
Image

Organizațiile Greenpeace, Agent Green și Declic organizează, în 3 noiembrie, Marșul pentru Păduri, în semn de protest față de faptul că din ce în ce mai mulți pădurari devin victime ale hoților de lemn dar și față de fenomenul tăierilor ilegale de lemn.

"Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Cerem modernizarea imediată a Sistemului automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), a aplicației pentru cetățeni Inspectorul Pădurii și protecţia strictă a pădurilor primare și seculare din România!", arată organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, potrivit Agerpres.

Aceștia sunt de părere că ecologiștii și silvicultorii ar trebui să solicite autorităților să ia măsuri eficiente care să ducă la stoparea ilegalităților din domeniul forestier. 

Marșul pentru păduri este programat să se desfășoare duminică, în intervalul orar 18:00 - 22:00, pe traseul Piața Universității - Piața Kogălniceanu - Ministerul Apelor și Pădurilor. Evenimentul se va desfășura în mai multe orașe din țară dar și din străinătate.  

Credit foto facebook.com.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.