fbpx

Operatorii de plajă, amendaţi cu aproape 550 de mii de lei în ultimele şase zile

Operatorii de plajă, amendaţi cu aproape 550 de mii de lei în ultimele şase zile
Image
Image

Operatorii de plajă care nu au respectat clauzele din contract au fost amendaţi în ultimele şase zile de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) cu aproape 550 de mii de lei. Potrivit News.ro, printre neregulile descoperite au fost extinderea beach-barurilor, nerespectarea distanţei de cinci metri între linia apei şi primul rând de şezlonguri, amplasare de saltele elastice care nu erau prevăzute în PUZ.

ABADL a transmis marţi, potrivit sursei citate, că inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa din cadrul instituţiei au aplicat 28 de amenzi în valoare de aproape 542.500 de lei în şase zile după ce operatorii de plajă care au închiriate sectoarele de plajă continuă să nu respecte clauzele din contract. 

Sancţiunile au fost date după ce au fost făcute în perioada 13-20 iulie, 124 de controale şi au fost aplicate 269 de măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate. Pentru nerespectarea măsurilor impuse în urma inspecţiilor efectuate anterior au fost date 28 de amenzi în valoare de 542.500 de lei. 

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a afirmat că în timpul controalelor se ţine cont de PUZ-ul fiecărei staţiuni, iar acesta diferă de la o zonă la alta. 

Cele mai frecvente nereguli descoperite de inspectorii ABADL au fost  extinderi ale beach-barurilor; neasigurarea unei suprafeţe de plajă pentru turiştii cu accesorii proprii; nerespectarea distanţei de cinci metri între linia apei şi primul rând de şezlonguri, în vederea asigurării accesului cu utilaje pentru efectuarea lucrărilor mecanizate de întreţinere a plajelor; amplasarea de beach-baruri neprevăzute în P.U.Z. şi nici în contractul de închiriere; amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în P.U.Z.; număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activitatea turistică.

Sursă foto News.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.