fbpx

Ora Pământului - Iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă

Pentru a marca Ora Pământului, acţiune de mediu iniţiată de World Wide Fund for Nature, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, în intervalul 20.30 - 21.30, potrivit news.ro.
Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an și are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Camera Deputaţilor este partener al organizaţiei internaţionale şi sprijină şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie în România.
Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.
Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc, în 2019, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii şi guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii.
Sursă foto news.ro.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.