fbpx

Orban a trimis Ministerul Finanțelor să verifice cum a ajuns un comerciant de băuturi să vândă statului 1,7 milioane măști

Orban a trimis Ministerul Finanțelor să verifice cum a ajuns un comerciant de băuturi să vândă statului 1,7 milioane măști
Image
Image

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că a cerut Ministerului Finanțelor să dispună un control în cazul contractului controversat prin care o firmă din Giurgiu, comerciant de băuturi și cafea, a ajuns să vândă statului 1,7 milioane măști de protecție. Contractul a fost atribuit prin intermediul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, care se află în subordinea Ministerului Finanțelor. Contractul a fost încheiat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), iar în spatele firmei se află un afacerist controversat din domeniul sănătății.
"Mi se pare ciudat că o firmă care nu are istoric să obțină un astfel de contract", a spus Orban. Potrivit HotNews, acesta a mai spus că persoanele care au fost implicate vor răspunde pentru decizia de atribuire a acestui contract.

HotNews a scris despre Romwine & Cofee SRL, o firmă dintr-un sat din Girgiu care se ocupă de vânzarea de băuturi și cafea, că a încheiat două acorduri cadru pentru livrarea a 1,75 milioane măști, la preț de trei ori mai mare. Firma s-a înființat în urmă cu un an, însă face parte dintr-un grup controlat de un afacerist controversat din domeniul sănătății. Mai exact, compania care se află în spatele comerciantului de băuturi este Sanimed International Impex SRL, firmă a lui Cătălin Hideg, afacerist în domeniul sănătății, fost partener de afaceri cu Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, judecat acum pentru acte de corupție.
Cele 1,75 milioane de măști urmau să fie importate din Turcia. Sanimed susține că articolele din presă ar putea pune în pericol derularea contractelor și că ar putea opri importurile de măști din Turcia.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă lajumate.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.