fbpx

UPDATE. Ordinul care prevedea că se poate sta în carantină la domiciliu a fost modificat

UPDATE. Ordinul care prevedea că se poate sta în carantină la domiciliu a fost modificat
Image
Image

Ordinul care prevedea că persoanele care revin din zone roșii din afara României (din țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie sau Statele Unite) și cele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu a fost modificat de Ministerul Sănătății, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al instituției, Oana Grigore.

Noua variantă a Ordinul urmează să fie publicată în cursul zilei de joi în Monitorul Oficial.

UPDATE:
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, din textul Ordinului a fost eliminat articolul care prevede că persoanele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu.
În carantină la domiciliu ar urma să fie plasate persoane din zone roșii dacă sunt asimptomatice, dacă s-au depășit toate capacitățile de cazare și pe baza unei declarații pe propria răspundere că au condiții de separare completă de restul membrilor familiei, la domiciliu, a precizat Oana Grigore, potrivit sursei citate.
"În acest moment există suficiente locuri de carantină. S-a pregătit doar cadrul legislativ pentru o eventuală depășire a capacității. Nu este vorba despre nicio relaxare", dă asigurări purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă sanatatea.tv.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.