fbpx

Pacienta arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit duminică seară

Image
Image

Ministerul Sănătății a anunțat că femeia care a suferit arsuri grave, în timp ce se afla în operație, la Spitalul Floreasca, s-a stins din viață duminică seară.

"Echipa Ministerului Sănătății transmite condoleanțe familiei îndoliate a pacientei de la Spitalul Clinic de Urgență București, victima acelui nefericit eveniment, care a decedat în această seară, la ora 19:50 (duminică - n.r.)", au informat oficialii MS. “Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa Ministerul Sănătății pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

Ministerul Sănătății informa, în cursul zilei de ieri, că o echipă condusă de conf. dr. Horatiu Moldovan, secretar de stat în MS, a mers la Spitalul Clinic de Urgență București pentru a verifica starea de sănătate a pacientei arse pe masa de operație, cât și calitatea îngrijirilor medicale acordate. De asemenea, echipa  studiat unele documente ale Foii de Observație Clinice Generale, iar toate concluziile acestei anchete vor fi făcute publice după terminarea cercetărilor.

”Am luat această decizie de a comunica datele la sfârșitul anchetei, tocmai pentru a se evita speculațiile. Este un caz cu multe implicații și, din respect față de pacientă și familia sa este corect să tragem concluziile când avem toate dovezile și declarațiile clare ale celor implicați. Vă asigur că nu vom temporiza mersul anchetei”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

"Ministerul Sănătății a luat act de situația regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație. Încă din cursul serii de ieri, o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București, a demarat un control la unitatea sanitară. A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și s- au consemnat declarațiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent. Daca este cazul, vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normal și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente", anunțau, sâmbătă, oficialii MS.

Cercetările au fost declanșate după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a dezvăluit că o pacientă bolnavă de cancer a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului chiar pe masa de operație, după ce medicul ar fi folosit greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor. Chirurgul ar fi îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi, la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc, susține Ungureanu.

Citiți și:  Pacientă arsă pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca. Poliţia Capitalei informează că a declanşat verificări

Citiți și:  Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, despre pacienta care a luat foc la Spitalul Floreasca: Este într-o stare critică

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.