fbpx

Parchetul Tribunalului Argeş preia dosarul privind accidentul rutier provocat de Daniel Chițoiu

Image
Image

Dosarul privind accidentul rutier provocat de fostul ministru Daniel Chițoiu și soldat cu decesul a două persoane a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş, a anunțat luni Parchetul General.

În 30 decembrie conducerea Parchetului Tribunalului Argeş a dispus preluarea dosarului în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu accidentul care a avut loc în 26 decembrie, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, județul Argeş.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Pitești.

"Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident", argumentează Parchetul General, potrivit HotNews.ro.

Instituția precizează că la acest moment în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Daniel Chițoiu a fost externat în 2 ianuarie de la Spitalul Floreasca, unde a fost internat câteva zile în Secția de Terapie Intensivă. Surse judiciare spuneau că Daniel Chițoiu ar urma să fie audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în momentul producerii accidentului.

Citiți și: Daniel Chițoiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, va fi externat astăzi

Sursă foto Digi 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.