fbpx

Parlamentul a adoptat legea prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, "comportamente generatoare de bullying"

Parlamentul a adoptat legea prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, "comportamente generatoare de bullying"
Image
Image

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, "comportamente generatoare de bullying", anunță Agerpres.

Votul a avut loc telefonic.

Propunerea legislativă vizează creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar prin abordarea proactivă a provocărilor generate de fenomenul bullying în societate, notează sursa citată despre proiectul adoptat tacit de Camera Deputaţilor și amendat în Comisia de învăţământ a Senatului. Unul dintre alineatele nou introduse în lege stabileşte că "în unităţile şi instituţiile de învăţământ sunt interzise comportamente generatoare de bullying, oricare ar fi forma acestuia".

Legea educaţiei naţionale a mai fost completată de Senat în sensul că antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii din unităţile şcolare de stat şi particulare acreditate beneficiază, pe lângă asistenţa gratuită medicală, psihologică şi logopedică în cabinete specializate ori în unităţi medicale de stat, şi de consiliere psihologică.

 

 

Sursa foto: welivesecurity.com

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.