fbpx

Parlamentul European a votat alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018

Image
Image

Plenul Parlamentului European a aprobat, miercuri, raportul deputatului european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) privind alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018. Potrivit News.ro, raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotrivă şi 30 abţineri. Ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre şi cele candidate afectate de catastrofe naturale majore.

„Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima şedinţă ordinară a Comisiei pentru bugete din noua legislatură fiindcă am vrut ca raportul meu să fie adoptat de urgenţă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în ţară. Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situaţie, Uniunea Europeană are la dispoziţie instrumente pentru a sprijini statele membre în urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, miercuri, după votul din plen, potrivit sursei citate.

Sursă foto România liberă.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.