Patru persoane audiate de DIICOT, după ce ar fi cumpărat cai cu bancnote falsificate

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş–Severin au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare în judeţul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat de presă, patru persoane din judeţul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 şi 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunţuri de pe internet, din judeţele Hunedoara, Gorj şi Olt. Suspecţii ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 şi de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum şi un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, se arată in comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Patru persoane au fost duse, în vederea audierii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin existând suspiciunea că acelaşi grup infracţional ar fi acţionat şi pe raza judeţelor Gorj şi Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

Image
Image
Image