fbpx

Patru reguli şi pedepsele la care erau supuşi copiii germani aduși la reeducare în Maramureș

Image
Image

„1 la 1”, „2 la 1” , „leich matrose” şi „matrose” - acestea ar fi fost regulile şi pedepsele la care au fost supuşi copiii din cazul de sclavie din Maramureş, au declarat, potrivit MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că regulile/pedepsele la care erau supuşi copiii erau:

- „1 la 1”- copilul nu fumează, nu are voie singur în oraş, nu are voie să se uite la televizor, nu mănâncă în bucătărie cu ceilalţi copii, ci singur în cameră, nu avea voie să se depărteze de adultul care îl avea în supraveghere. Pedeapsa dura maximum trei săptămâni şi se aplica în cazul în care copiii se băteau între ei, băteau animalele sau dădeau foc unor diferite obiecte.

- Prin 2017 sau 2016, ar fi fost introdusă şi regula „2 la 1” care însemna că exista o casă în care doi adulţi supravegheau un copil. Casa era compusă dintr-o cameră erau cazaţi adulţii şi din acea camera exista acces către o altă cameră unde era cazat copilul, precum şi către o baie care deservea ambele camere. Copilul mânca în cameră, în acea casă separat de alţi copii, iar dacă avea un comportament adecvat, îi era permis accesul la televizorul aflat în camera în care erau cazaţi adulţii care îl supravegheau. Această regulă/pedeapsă se aplica unui copil care nu se integra şi nu socializa cu alţii copii dintr- un grup sau avea un comportament violent în cadrul familiilor unde erau dat în plasament sau fura bunuri.

- Regula „leich matrose” însemna că un copil era cazat singur, avea o raţie de trei ţigări pe zi, activităţile erau libere în sensul că dacă unii dintre angajaţi erau repartizaţi singuri să îndeplinească sarcini zilnice, acel copil mergea cu aceştia să îi ajute, de exemplu la cosit de fân sau strâns de fân, la hrănirea animalelor, la lucru în atelierul de tâmplărie, de mobilă , în cel de fierărie etc.. Copilul avea program de somn în cameră la ora 21:00 şi trezirea era la ora 07:30, de luni până vineri. Sâmbăta şi duminica, se trezea când voia el, dar culcarea seara era tot la ora 21:00.

- Regula „matrose” însemna cinci ţigări pe zi, posibilitatea pentru lucru când voia să lucreze peste program ca să câştige bani de buzunar în plus. De asemenea, copilul putea să meargă la cel mai apropiat magazin, în weekend putea să meargă în oraş la cumpărături şi avea o zi liberă pe lună pe care alegea să şi-o petreacă cum dorea el, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

În cazul de sclavie de la Maramureş, şase persoane, printre care şi soţii Bert şi Babett Schumann, consideraţi "capii" grupării, vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit sursei citate, sub pretextul că minorii participă la programe extinse de educare alături de profesori şi psihologi, odată ajunşi în Maramureș, aceştia erau deposedaţi de lucrurile cu care ar fi avut posibilitatea să comunice cu cei din afara sistemului şi cu familiile din Germania, erau supuşi unor metode brutale de educaţie prin obligarea de a presta munci fizice epuizante, la care erau adăugate episoade de bătaie şi privarea de hrană.
Întreg mecanismul, pus la cale de soţii Schumann, ar fi fost sprijinit de persoane care fac parte din diferite autorităţi locale cum ar fi poliţişti, angajaţi din cadrul administraţiei locale sau din sistemul de asistenţă socială, informatori ai soţilor Schumann care le dădeau de veste în momentul în care era stabilit câte un control.
Procurorii DIICOT au audiat, potrivit unor surse judiciare, patru copii, care au povestit cum erau chinuiţi în centrul din cadrul proiectului social Projekt Maramureş. Când tinerii refuzau să lucreze, erau loviţi deoarece, potrivit supraveghetorilor, munca era obligatorie. Unul chiar a încercat să se sinucidă.

Foto print screen projekt-maramures.de.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.