fbpx

Patru tone de deşeuri, colectate de pe malurile lacului Bicaz în trei zile

Image
Image

O cantitate de patru tone de deşeuri a fost strânsă de pe malurile lacului Bicaz de către 220 de voluntari de mediu, într-o acţiune ce face parte din programul "Ape curate în România", se arată într-un comunicat de presă al unuia dintre organizatori, Asociaţia Act for Tomorrow, citat de Agerpres.

Acţiunea de ecologizare a avut loc în perioada 13 - 15 septembrie 2019 şi a beneficiat de sprijinul Fairy România şi al Asociaţiei Sens Civic din Neamţ.
Potrivit sursei citate, pe durata celor trei zile de curăţare a zonei, au fost implicaţi 220 de voluntari din comunitatea locală şi judeţele învecinate, iar în urma acţiunii au fost colectaţi 1.060 de saci de deşeuri, din care 700 de PET-uri şi 360 de alte deşeuri.
În total, cantitatea de deşeuri colectată a fost de patru tone, de pe patru dintre malurile lacului Bicaz. De asemenea, cu sprijinul angajaţilor Hidroelectrica a fost ecologizată şi zona Prizei de Apă.

Proiectul "Ape curate în România" îşi propune să contribuie la conştientizarea problemei poluării cu plastic a oceanelor, să inspire consumatorii să participe la curăţarea plajelor şi să recicleze deşeurile menajere.

Credit foto Wikipedia.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.