fbpx

Pavilionul României de la EXPO DUBAI este animat de robotul umanoid al echipei AutoVortex

Pavilionul României de la EXPO DUBAI este animat de robotul umanoid al echipei AutoVortex

Robotul umanoid, care interacționează cu vizitatorii, a fost creat de echipa de robotică AutoVortex România, cu sprijinul Rompetrol, special pentru expoziția EXPO DUBAI 2020.

Pavilionul României la evenimentul EXPO DUBAI 2020, cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic şi al cercetării ştiinţifice, precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, Grigore Antipa şi Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta înglobează şi interconectează o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie şi educaţie, componente reprezentative pentru România, ilustrate într-o nouă perspectivă.

Robotul umanoid va interacționa cu peste 25 de milioane de vizitatori

Invenția echipei AutoVortex este una dintre atracțiile pavilionului României la EXPO DUBAI. “Este un robot construit și programat integral de către echipa de robotică, care va interacționa în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 cu cei peste 25 de milioane de vizitatori din întreaga lume, prezenţi atât fizic, cât şi în mediul online la eveniment.

Vizitatorii au putut testa roboții campioni si afla povestea și aventurile AutoVortex direct de la elevii și studenții români”, au anunțat reprezentanții Rompetrol.

Rompetrol este partener al echipei de robotică a României.

Sursa foto: Facebook/ KMG International

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.