fbpx

Percheziții în patru județe, la persoane care ar fi comercializat ilegal produse foarte toxice

Percheziții în patru județe, la persoane care ar fi comercializat ilegal produse foarte toxice
Image
Image

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, vineri, 18 percheziții, la drese din Buzău, Gorj, Sibiu și Vâlcea, la persoane bănuite că ar fi comercializat ilegal produse foarte toxice, periculoase pentru sănătatea umană și siguranța plantelor. Cercetările sunt derulate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, iar acțiunile au avut loc cu sprijinul poliţiştilor structurilor teritoriale de arme, explozivi și substanțe periculoase, al echipelor serviciilor pentru acțiuni speciale şi al specialiştilor criminalişti din cadrul inspectoratelor de poliţie din județele amintite.

"Acțiunea vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, bănuite de producerea, deținerea, precum și orice operațiune privind circulația produselor ori substanțelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conțin astfel de substanțe ori experimentareaproduselor sau substanțelor toxice, fără drept.

Acestea ar fi comercializat ilegal, către publicul larg, produse pentru combaterea dăunătorilor care, în realitate, sunt produse biocide, utilizate pentru eliminarea rozătoarelor, fiind foarte toxice și periculoase pentru sănătatea umană și siguranța plantelor.

Produsele nu pot fi comercializate către publicul larg, deorece conțin un anticoagulant, «difenacu», a cărui aplicare este interzisă în grădină sau pe sol", a precizat IGPR.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.