fbpx

Percheziții cu scandal și împușcături, miercuri dimineață. Grupările vizate au alimentat fraudulos, de 50.000 de euro, de la stații PECO din țară

Procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, București, Constanța și Serviciilor  de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și Buzău, efectuează, în această dimineață, 27 de percheziții domiciliare pe raza  județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și a municipiului București, în patru cauze în care se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecți, constituiți în cadrul a patru grupuri infracționale organizate, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

"Suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri", informează anchetatorii. De asemenea, "membrii grupurilor  au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente și instrumente necesare confecționării unor astfel de dispozitive, precum si  canabis", au anunțat procurii DIICOT.

Potrivit informării transmise de autorități cu privire la descinderile de miercuri dimineață, situația a degenerat în timpul unei precheziții derulate în Argeș. A fost necesară chiar tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele percheziționate, după ce au  lovit un jandarm,  au încercat să continue agresiunea. În cazul acestor indivizi, cercetările vor fi extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

În total, 20 de persoane vor fi conduse la audieri.

DIICOT menționează că, pentru soluționare cauzei, autoritățile judiciare române au beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Suedia, Finlanda,  Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și UTAI Pitești, iar acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, Constanța, Gorj și Buzău și al lucrătorilor din cadrul DGPM București - S.A.S.

Sursa foto: diicot.ro

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.