fbpx

Percheziţii într-un dosar de furturi de biciclete din Germania. Prejudiciul estimat este de aproximativ 120.000 de euro

Image
Image

Mai multe percheziţii au loc în judeţul Braşov la persoane bănuite că furau biciclete valoroase din Koln. Bicicleteele erau dezmembrate și trimise în România, pentru ca mai apoi să fie reasamblate și vândute. Prejudiciul ajunge la 120.000 euro.

"La data de 9 octombrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Koln-Nordhein Westfalen efectuează 16 percheziţii pe raza judeţului Braşov, la locuinţele unor persoane bănuite că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi săvârşit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a oraşului Koln, Germania, pe care le dezmembrau şi le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau. (...) La finalizarea percheziţiilor, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor cercetate vor fi conduse la audieri, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă", se arată într-un comunicat remis, luni, de IPJ Braşov, citat de Agerpres.

Suspecţii vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat săvârşit în bandă organizată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal German.

Imagine cu caracter ilustrativ, 999.md.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.