fbpx

Permisul auto categoria B ar putea fi folosit și pentru motociclete ușoare - proiect

Doi parlamentari au depus o inițiativă legislativă potrivit căreia permisul de conducere eliberat pentru categoria B să poată fi folosit și pentru motocicletele cu capacitate cilindrică maximă de 125 cm3, dacă persoana respectivă are 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani, scrie Mediafax.

Propunerea le aparține deputaților PSD Gabriel Petrea și Alexandru Rotaru. „În România, legislația actuală nu prevede niciun amendament care să vină în sprijinul posesorilor de permis categoria B, în vederea obținerii permisului categoria A1 mai facil. Aceste amendamente sunt specifice fiecărei țări din Uniunea Europeană și se stabilesc local. Extinderea accelerată actuală a zonelor urbane și imposibilitatea adaptării infrastructurii la valorile de trafic pentru autovehiculele pe patru roți obligă la propunerea de soluții alternative pentru asigurarea unei mobilități urbane optime la nivelul populației. Sprijinirea utilizării de motociclete ușoare prin facilitarea obținerii permisiului categoria A1 pentru posesorii de permis categoria B este una din soluțiile alternative pentru asigurarea mobilității urbane”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

 „Avantajele creșterii numărului de motociclete ușoare care se conduc cu permis categoria A, prin facilitarea obținerii acestuia, sunt: Creșterea gradului de mobilitate urbană pentru populație, cu implicații pozitive pentru economie și confort; fluidizarea zonelor urbane supraaglomerate; se rezolvă problema parcărilor, consum redus de combustibil și reducerea poluării”, se mai arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Senatul va fi prima cameră sesizată cu privire la această inițiativă.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.