fbpx

Persoanele cu dizabilități vor primi vouchere de până la 23.000 de lei, pentru cumpărarea de echipamente

Image
Image

Guvernul a anunțat, luni, măsuri pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre acordarea unui sprijin sub formă de vouchere, pentru achiziția de echipamente, care va fi aplicată din aceste zile.

"Începând cu această săptămână persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere. Un voucher deja este tipărit, deci acestea pot fi primite cât mai curând. Este una din modalitățile de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru că persoanele cu dizabilități au un potențial care trebuie pus în valoare", a anunțat premierul demis Viorica Dăncilă.

Fiecare voucher va avea o valoare de cel mult 23.000 de lei.

De asemenea, "angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități vor primi o subvenție lunară în valoare de 2.250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată. Este un proiect dezvoltat de guvernarea noastră în ultimele luni și care, iată, aduce deja beneficii concrete oamenilor", a reamintit Dăncilă.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.