fbpx

Peste 1.300 de intervenții ale pompierilor, în ultimele 24 de ore

Cei peste 5.100 de pompieri care au asigurat misiunile de protecţie a populaţiei în ultimele 24 de ore au avut 1.302 intervenţii, la nivel național, au anunțat, duminică dimineață, reprezentanții IGSU. Salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 96 de incendii, 1.070 cazuri SMURD (1062 pentru acordarea primului ajutor medical şi 8 misiuni de descarcerare) şi 136 situaţii pentru înlăturarea efectelor de vreme rea şi pentru protecţia comunităţilor. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

Citiți și: Coșmar pentru un familie din Maramureș, în noaptea de Înviere. Bunica unui preot a ars de vie

"Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creşterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor de urgenţă. Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii suplimentare. Noaptea trecută, echipaje de pompieri şi paramedici s-au aflat în proximitatea bisericilor şi a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros. Respectarea de către cetăţeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca Sfânta Sărbătoare să se desfăşoare fără evenimente care să le pună viaţa şi bunurile în pericol", au constatat reprezentanții IGSU.

În urma precipitaţiilor şi vântului de intensitate semnificativă din cursul zilei de ieri, au fost semnalate efecte negative în 4 judeţe Alba, Hunedoara, Mureş şi Timiş. Astfel, pompierii militari împreună cu autorităţile publice locale au acţionat pentru degajarea a 35 copaci doborâţi, 5 cabluri electrice şi 7 elemente de construcţie desprinse, fiind avariate 3 autoturisme şi 7 acoperişuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curţi şi subsoluri inundate. În această dimineaţă nu mai erau solicitări de intervenţii din cauza vremii nefavorabile.

Citiți și:  VIDEO - Prăpăd într-o localitate din Dâmbovița, cu câteva ore înaintea Învierii

Citiți și: O vijelie puternică s-a abătut asupra Timișoarei, a smuls acoperișuri și a prăbușit copaci

Pompierii rămân mobilizați pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat pe toată durata sărbătorilor.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.