fbpx

Peste 15 români sunt anchetați pentru că ar fi făcut parte dintr-o rețea de traficanți care acționa în Europa. 5,5 TONE de CANABIS, capturate până acum

Image
Image

Procurorii DIICOT din Caraș-Severin, Mehedinți, Arad și Serviciile Teritoriale Suceava, Alba și Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat, miercuri, 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 17 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

Se pare că indivizii făceau parte dintr-o rețea uriașă care acționa în vestul Europei. "În perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise. În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere și trei mandate europene de arestare", au anunțat, astăzi, procurorii DIICOT.

La activități au participat și 4 ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Caraș, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, precum și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.