fbpx

Peste 23.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Peste 23.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore
Image
Image

Poliția de Frontieră semnalează cifre în creștere în ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei  cu România, tranzitate de aproape 50.000 de persoane în ultimele 24 de ore.

"În data 03.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 46.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 24.600 mijloace de transport (dintre care 15.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 23.100 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.800 persoane cu 12.900 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 29.700 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.700 de persoane cu 6.900 mijloace de transport.  În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.166 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F.  Nădlac I -  2.763 (din care 1.172 pe jos), P.T.F. Borş - 1.029, P.T.F. Nădlac II - 768, P.T.F. Petea - 543, P.T.F. Vărşand - 22 etc.", informează Poliția de Frontieră.

Și cu o zi în urmă, în țară au intrat în jur de 22.000 de persoane.

"Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară. Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată", au mai subliniat reprezentanții instituției amintte.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În intervalul amintit, polițiștii de frontieră au constatat 56 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 39 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi de străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 110.900 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 19.400 lei.

12 cetățeni străini nu au fost lăsați să intre în România, în cursul zilei de ieri, deoarece nu îndeplineau condițiile prevăute de lege.

Tot din motive motive lgale nu a fost permisă ieșirea din țară a opt cetăţeni români.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.