fbpx

Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicaţia APEL 112

Image
Image

APEL 112 este aplicația dezvoltată de STS, care poate localiza cu precizie de doar 10 metri telefonul unei persoane care apelează numărul unic de urgență 112. Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicația care le poate salva viața într-o situație critică.

STS a anunţat, luni, că, de la lansarea aplicaţiei şi până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil.

”Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agenţiilor de intervenţie şi salvare.
În ultima perioadă, aplicaţia APEL 112 a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetăţenii sună la 112 prin aplicaţia mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezenţa unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconştiente pe stradă”, a anunţat STS, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în județul Prahova, datele de localizare transmise prin intermediul aplicației mobile APEL 112 au condus la intervenția rapidă și promptă a pompierilor pentru lichidarea unui focar de incendiu, izbucnit la fondul forestier Sinaia. Acesta a fost semnalat de către un turist aflat pe un traseu montan din zonă și, pentru a indica locația precisă, a folosit aplicația APEL 112.  

În acest moment, aplicația APEL 112 este cea mai facilă metodă de localizare în situații de urgență, STS a demarat o amplă campanie de promovare, la nivel naţional, pentru a încuraja persoanele să descarce, să instaleze aplicaţia și să o folosească atunci când au o urgență.

„Aplicația APEL 112 trebuie să existe permanent în telefoanele noastre și să o folosim doar în cazuri de urgență, fiind asociată foarte simplu cu trusa de urgență din autovehicule. În campania noastră beneficiem atât de sprijinul autorităților statului, cât și al partenerilor din societatea civilă. Această aplicație și-a dovedit deja utilitatea, iar faptul că, într-un timp atât de scurt, un număr atât de mare de români au descărcat-o ne determină să continuăm eforturile de promovare și de încurajare a populației să o folosească”, a declarat prim-adjunctul directorului STS, general-maior Ionel-Sorin Bălan.

Campania de promovare a aplicației APEL 112 se derulează la nivel național prin difuzarea spoturilor radio și TV, recomandate ca fiind de interes public de către Consiliul Național al Audiovizualului.

Totodată, STS a identificat și alte canale de promovare a aplicației, prin diseminarea materialelor pe panourile stradale din București și din țară, precum și pe monitoarele existente în mijloacele de transport în comun.

În contextul sărbătorilor de iarnă și afluxului de persoane în centre comerciale și hipermarketuri, STS a întreprins demersuri pentru includerea materialelor publicitare cu aplicația APEL 112 în revistele de ofertare, dar și în celelalte mijloace de publicitate utilizate de aceste companii.

STS a lansat, în data 15 februarie 2019, aplicaţia de urgenţă Apel 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Aplicația este dezvoltată de către STS și permite transmiterea coordonatelor atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea acesteia presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil.

Chiar şi în lipsa serviciului de date, apelantul va putea să îi comunice operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice poziția în care se află pentru că aplicaţia APEL 112 permite afişarea coordonatelor GPS.
Aplicația APEL 112 se poate descărca gratuit din Magazin Google Play şi Apple Store.

Sursă foto facebook.com/pg/telecomunicatiispeciale.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.