fbpx

Peste 30% dintre şoferii de TIR refuză să plece în cursă

Peste 30% dintre şoferii de TIR refuză să plece în cursă
Image
Image

Peste 30% dintre şoferii care sunt înregistraţi cu carte de muncă la companiile de transport internaţional de marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocaţi în Ungaria, Slovenia sau Serbia, a declarat, vineri, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

"Avem un deficit de peste 30% de şoferi, astăzi, pentru camioanele pentru care sunt contracte. (...). 30% dintre şoferii care sunt înregistraţi cu carte de muncă la companiile de transport internaţional marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocaţi în Ungaria, Slovenia sau Serbia, mai nou", a spus ministrul, potrivit AGERPRES.

Bode a menţionat că la Ministerul Transporturilor fost constituită o celulă de criză pentru a rezolva problema şoferilor care vin cu marfă din Uniunea Europeană.

Lucian Bode a adăugat că a vorbit cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru ca acesta să discute cu statele membre, la nivel de miniştri ai afacerilor externe, să construiască acel culoar unic European, pe unde să circulă toate camioane de marfă. "Altfel, avem o mare problemă dacă oprim transportul de marfă", a conchis ministrul Transporturilor.

Credit foto VoxPublica.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.