fbpx

Peste 4.200 poliţişti acționează zilnic la punctele de trecere a frontierei pentru a preveni aglomeraţia în perioada sărbătorilor

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă, Poliţia de Frontieră Română anunță că, având vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

“Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În plus de folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participanţilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Poliției de Frontieră Române, aproximativ 500.000 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice”.

Sursă foto politiadefrontiera.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.