fbpx

Peste 40 de medici și asistenți pleacă în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele în criza coronavirusului

Peste 40 de medici și asistenți pleacă în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele în criza coronavirusului
Image
Image

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali pleacă joi în Republica Moldova, unde timp de 15 zile vor lucra alături de cadrele medicale de acolo care luptă cu pandemia de coronavirus. De asemenea, România trimite la Chișinău 500.000 de măști, 50.000 de combinezoane și medicamente.

Potrivit HotNews, echipa de medici şi asistenţi români pleacă de la Iași. Cei 42 de medici și asistenți vor pleca în localitățile Chișinău, Cahul și Bălți, conform Departamentului pentru Situații de Urgență.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă va fi implicată în tratarea pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și în instruirea personalului medical, pentru 15 zile.

Echipamentele de protecție pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Este vorba despre combinezoane, măști, mănuși și viziere. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova si asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofițeri ai IGSU.

De asemenea, Ministerul Apărării contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate Republicii Moldova, la finalul misiunii.

Până miercuri, în Republica Moldova au fost confirmate 3.771 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, cu 1.114 pacienți vindecați. Bilanțul deceselor ajunsese la 111.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă ceccarbusinessmagazine.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.