fbpx

Peste 5.500 de amenzi în primele 24 de ore de izolare totală. Un român şi-a scos peştele la plimbare

Peste 5.500 de amenzi în primele 24 de ore de izolare totală. Un român şi-a scos peştele la plimbare
Image
Image

Aproape 6.000 de români care nu au respectat măsurile de aşa-zisă carantină totală au fost prinși pe străzi și s-au ales cu amenzi usturătoare, în primele 24 de ore de când au intrat în vigoare articolele din Ordonanța militară 3 pentru încetinirea răspândirii cazurilor de infectare cu coronavirus. Polițiștii vorbesc despre situații incredibile.

"Au fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR. 

Un exemplu prezentat de poliţişti a fost al unui tânăr care a ieşit din casă cu o pungă în care pusese apă şi un peşte de acvariu, susţinând că acesta este animalul său de companie şi că a ieşit să-l plimbe, în conformitate cu una dintre excepţiile din Ordonanţa militară 3. În mod previzibil, acesta a fost amendat, a povestit, pentru Digi24, poliţistul Cosmin Andreica. Un bărbat a plecat la plimbare cu calul prin Iași, iar un altul și-a pus pisica în mașină și a plimbat-o 30 de kilometri. "Au mai fost și situații hilare în care un tânăr care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere a spus că se grăbește să ajungă la bunica sa pentru că are nevoie de îngrijire și de ajutor. La o verificare în bazele de date a numelui bunicii invocate de tânăr, colegii au constatat că bunica sa murise de 10 ani", a mai relatat poliţistul. 

Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există și situația celor care refuză realitatea. Vezi VIDEO pe digi24.ro!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.