fbpx

Peste 500 de roboţi din 17 ţări participă, în weekend, la RoboChallenge

Image
Image

Competiţia "RoboChallenge" a început vineri la Universitatea Politehnica din Bucureşti și durează până duminică, urmând să participe 500 de roboţi din 17 ţări. "Cea de-a XII-a competiţie internaţională organizată în România de către Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti va aduna la start 500 de roboţi, dintre care 300 autonomi, într-un spectacol al tehnologiei ce va cuprinde 14 probe de concurs", informează organizatorii, citați de Hotnews.

În cadrul concursului, cel mai mare în domeniu din Europa, se vor confrunta 158 de echipe compuse din 615 de participanţi din 17 ţări - Bulgaria, Columbia, Ecuador, Franţa, Grecia, Japonia, Letonia, Mexic, Peru, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Thailanda, Turcia şi Regatel Unit. În acest an, participă în premieră echipe din Franţa, Grecia, Japonia şi Thailanda. Dintre cei 500 de roboţi antrenaţi să intre în competiţie, 300 sunt autonomi, capabili să execute acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi control teleghidat, aceştia urmând să-şi testeze funcţiile în cadrul celor 14 probe de concurs.

Conceptul RoboChallenge a luat naştere în anul 2000 în Marea Britanie, iar în România se înregistrează anul acesta 12 ediţii consecutive, organizate de către Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Sursă foto HotNews.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.