fbpx

Poliția a reclamat Catena la ANPC, pentru înșelăciune

Image
Image

Poliția a reclamat la ANPC că a fost înșelată! Se întâmplă la Brașov, unde Comisarii de la Protecția Consumatorului au fost chemați de polițiști să verifice lanțul de farmacii Catena, care a câștigat o licitație la nivel național pentru a asigura servicii medicale personalului MAI, atât cel activ cât și rezerviștilor, scrie brasovstiri.ro.

Farmacia refuză să le elibereze polițiștilor o serie de medicamente compensate, deși se asumase prin contract să facă acest lucru. Angajații farmaciei le-ar fi spus polițiștilor că au medicamentul pe stoc, dar că trebuie să-l achite, dacă doresc să-l achiziționeze.

Exasperați, oamenii legii au cerut ajutorul comisarilor ANPC, care au descins în urmă cu puțin timp la farmacia Catena de pe strada Toamnei. „Este incredibil ce am găsit acolo. În primul rând acel contract asumat de a fost câștigat, din punctul meu de vedere în mod fraudulos. Spun asta pentru că prețurile prezentate la licitația pentru câștigarea contractului cu MAI sunt mult sub costurile de producție ale pastilelor respective. Deci este clar că niciodată farmacia nu a avut de gând să le asigure angajaților MAI acele medicamente. Era practic imposibil, cu excepția situației în care administratorul ar fi frut să falimenteze lanțul de farmacii. Faptul că vorbim despre o premeditare o demonstrează o notă internă dată de conducerea lanțului de farmacii, prin care angajaților li se interzice să mai elibereze medicamentele respective pe rețete compensate. Despre existența acestei note interne ne-a vorbit chiar angajata farmaciei”, a declarat Sorin Susanu, șef Corp de Control ANPC, pentru sursa citată.

În plus, medicamentele erau depozitate pe pardoseală, iar graficele de temperaturi pentru substanțele din unitate erau întocmite dinainte pentru mai multe ore. „Acele grafice nu au nicio valoare. Noi la ora 14.00 am citit graficele de temperaturi pentru ora 15.00. Asta spune tot”, a mai adăugat Sorin Susanu.

Seful corpului de control al ANPC a mai declarat că suspiciunile se întind pe întreaga rețea de farmacii din țară, iar în zilele următoare verificările se vor extinde la nivel național, mai precizează brasovstiri.ro.

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.