Poliţistul ucis „lupta” cu un pistol Carpaţi, produs în urmă cu 45 de ani

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Potrivit MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, solicită demisia ministrului Carmen Dan după uciderea poliţistului în misiune în Timiş de către un urmărit internaţional pe care îl urmărea, acesta acuzând că Poliţia este subfinanţată.

Dumitru Coarnă a precizat că agentul din Timiş este al patrulea om din Poliţie care-şi pierde viaţa în mandatul lui Carmen Dan la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
"Este al patrulea poliţist care-şi pierde viaţa de când e ministru Carmen Dan. Am trecut foarte uşor peste cazul Păun Ion de la Târgovişte. În ianuarie 2019, deci în acest an, criminalistul vine de la faţa locului, după o noapte de cercetare, ajunge la birou pentru că nu i s-a aplicat liberul de drept pentru refacerea capacităţii de muncă, accident vascular cerebral, moare, iar Ministerul de Interne nici măcar nu a avut bunul simţ ca familia să primească acele despăgubiri pe care legea le prevede, e vorba de 20.000 de euro pentru familie, dar asta nu mai contează", a declarat, luni, Dumitru Coarnă, la sediul MAI.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere demisia ministrului.
Întrebat ce dotări avea poliţistul din Timiş, care a fost ucis duminică, Dumitru Coarnă a precizat că acesta avea un pistol Carpaţi, model 74.
"80% din efective sunt dotate, în acest moment, cu pistoale Carpaţi, model 74, şi aici fac trimitere la forţele de ordine publică, Poliţie Rutieră, şi aşa mai departe, cu excepţia celor de la Judiciar, care au pistoale moderne, ceilalţi sunt dotaţi cu acele pistoale. Sunt situaţii în care nici nu au pistol, nu există armament în dotare nici acel Carpaţi. Deci cam aici suntem. Ar trebui să avem acele elemente de protecţie pentru că legea obligă. Vesta de protecţie şi alte elemente de logistică le-am tot discutat noi, în nenumărate cazuri, la speţa de la Suceava, 47 de lovituri de cuţit, la speţa de la Baia Mare, lovituri de cuţit în sediul Poliţiei. Credeţi că se poate mai mult de atât?", a mai spus sindicalistul.

Dumitru Coarnă a declarat că poliţiştii care au încercat să-l prindă pe urmăritul internaţional pentru tâlhărie nu au greşit cu absolut nimic.
"Nu au greşit absolut deloc pentru că ştiu foarte bine ce s-a întâmplat acolo, erau în verificarea unor informaţii. Suspectul avea o armă modernă, mult mai bună decât a celor de la formaţiunea de Poliţie Rutieră din zona respectivă. Fac precizarea că el a fost împuşcat cu un pistol Glock şi e vorba de cei din structurile de poliţie judiciară, care au în dotare un acest tip de armament. Ministrul trebuia să finanţeze sistemul. Poliţişti nu aveau informaţii că suspectul era înarmat, ca să fie foarte clar. Poliţiştii, la momentul la care verificau această investigaţie nu aveau această informaţie că infractorul avea în dotare un pistol", a mai declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Sursă foto modernfirearms.net.

Image