fbpx

Povestea fetei care a sunat la Telefonul Copilului: „Ea este victimă, așa cum afirmă, a abuzului sexual din partea tatălui vitreg, dar nimeni nu a crezut-o”

Image
Image

O minoră a sunat, joi noapte, la Telefonul Copilului şi a discutat cu psihologul căruia i-a spus că vrea să moară şi are motive să recurgă la acest gest. În timp ce discuţia cu fata de 17 ani continua, poliţiştii Capitalei au identificat-o, găsind-o somnolentă după ce a înghiţit mai multe pastile.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de MEDIAFAX, minora are 17 ani şi înghiţise mai multe pastile. Ea a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind încheiată în aproximativ 45 de minute.
Polițiștii Secției 16 fac cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea conduce la deces.

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, al carei scop este acela de a proteja copiii împotriva încercarii de incalcare a drepturilor lor, impotriva oricarei forme de abuz. Operatorii oferă asistenţă gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.

Directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului a precizat că minora din Capitală care i-a apelat a anunţat că se sinucide şi nu vrea să moară singură, ea explicând că recurge la acest gest deoarece ar fi fost abuzată sexual de tatăl vitreg şi nimeni nu a crezut-o, nici măcar psihologul.
„Mesajul iniţial al fetei în momentul iniţierii apelului a fost şi citez: „Nu vreau să mor singură”. Practic, tentativa de suicid pe care ea şi a gândit-o în cele mai mici detalii voia s-o ducă la bun sfârşit, atâta tot că nu vroia să se simtă singură în acest proces. De ce a recurs la acest gest? Pentru că ea este victimă, aşa cum afirmă, a abuzului sexual din partea tatălui vitreg, iar pe de altă parte nimeni nu a crezut-o. Ea a încercat şi a tot vorbit despre asta, însă nimeni nu a crezut o, nici psihologul afirmă ea, nici psihiatrul. Nu i-a dat niciunul dintre ei crezare, şi astfel a ajuns la acest gest extrem, simţindu se singură şi practic nemaivăzând nicio fel de motiv pentru care ar trebui să mai trăiască”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălina Surcel, director executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului.

Specialistul de la Telefonul Copilului a vorbit cu minora în vârstă de 17 ani vreme de o oră şi jumătate, timp în care poliţiştii Capitalei reuşit să o găsească şi să o preia.

Chiar dacă fata a fost salvată, cazul ei nu poate fi închis, atrage atenţia Cătălina Surcel. Fata a fost internată în spital, unde un psihiatru iaa prescris tratament.
Din păcate, cazul minorei din Capitală nu a fost primul pe care specialiştii de la Telefonul Copilului l-au întâlnit, spune Cătălina Surcel.

Sursă foto Ciao.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.