fbpx

Premierul a cerut mai multe controale în teritoriu. Orban: "În cadrul evenimentelor - nunţi, botezuri - nu s-au respectat măsurile de protecţie"

Premierul a cerut mai multe controale în teritoriu. Orban: "În cadrul evenimentelor - nunţi, botezuri - nu s-au respectat măsurile de protecţie"
Image
Image

Premierul Ludovic Orban a organizat, miercuri după-amiază, o videoconferință cu prefecții, în contextul evoluției îngrijorătoare a pandemiei la nivel național, și a cerut intensificarea acțiunilor de control. "Subiectul acestei videoconferinţe a fost intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii infecţiei cu coronavirus. Este evidentă o tendinţă de creştere a numărului de cazuri. Din acest motiv, am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi; de asemenea, o intensificarea a acţiunilor de control şi, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii", a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, după videoconferinţă, notează Agerpres.

Şeful Executivului a anunțat că a mai solicitat autorităţilor ca "oriunde situaţia o impune, să ia decizii de carantinare fie de localităţi, fie de zone".

Prim-ministrul a subliniat că  în primul rând, în şcoli, autorităţile trebuie să se asigure să fie respectate toate măsurile de protecţie sanitară - dezinfecţie, portul măştii, respectarea distanţei. Acesta a arătat că, în primul rând în cadrul evenimentelor, regulile sunt ignorate. "Din analizele efectuate de INSP şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor - nunţi, botezuri şi alte tipuri de eveniment -, în care nu s-au respectat măsurile de protecţie, numărul maxim de persoane şi alte reguli care ar fi trebuit respectate", a afirmat Orban, potrivit sursei citate.

Un alt factor de risc identificat este transportul public, urban și intrajudeţean.

"Al doilea factor de risc l-a constituit transportul, transportul public, atât transportul urban, cât şi mai ales transportul intrajudeţean, interjudeţean şi transportul spre platforme industriale de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă spre casă. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor, de asemenea, luarea de decizii foarte clare. Acolo unde legislaţia impune, trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului ", a spus Orban.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.