fbpx

Premierul desemnat de Klaus Iohannis este Florin Cîțu

Premierul desemnat de Klaus Iohannis este Florin Cîțu
Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seară, după încheierea consultărilor cu partidele politice parlamentarea, desemnarea lui Florin Cîțu ca premier.

Cîțu este ministrul deminsionar al Finanțelor din Cabinetul Ludovic Orban.

Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele românilor. Am decis deja să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile.Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper,  într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de News.ro.

”Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi împreună cu Ludovic Orban, voi avea în plan un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de  Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîţu după nominalizarea sa de către șeful statului, mai scrie News.ro.

Deccretul președintelui a fost publicat, deja, în Monitorul Oficial: ”Se desemnează domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”.

Sursa foto: gov.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.