fbpx

Premierul desemnat Ludovic Orban i-a pus gând rău Rezidențiatului: "Ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar"

Image
Image

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că nu vede utilitatea examenului de rezidențiat pentru medici, concluzie la care a ajuns după discuții cu mai mulți specialiști în domeniu. El a spus că în acest an vor fi finalizate procedurile și se va mări numărul de locuri, dar în viitor trebuie analizat dacă se menține sau nu examenul de rezidențiat.

“Este un deficit de medici, atât medicii în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul. Am discutat cu specialiști în rezidențiat și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit. Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim”, a declarat Ludovic Orban, la Medika TV, scrie stiripesurse.ro.

Declarație vine în contextul în care, acum o săptămână, studenții la Medicină au declanșat greva japoneză, nemulțumiți că problemele lor privind organizarea examenului de Rezidențiat nu au fost rezolvate înainte de moțiunea de cenzură. Anterior, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunţase examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie., pentru că la Ministerul Educației nu exista un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.

În actuala situație, cu un premier desemnat care trebuie să formeze un nou Guvern și un Cabinet care trebuie să treacă de votul Parlamentului, în condițiile în care nu se poate vorbi despre o majoritate clar conturată în favoarea unui Executiv PNL, studenții se tem că nici măcar în decembrie nu vor putea susține Rezidențiatul.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.