fbpx

Premiu record pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

Premiu record pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

Image
Image

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, acordarea unei recompense financiare pentru David Popovici, sportivul de numai 17 ani care a reușit să obțină două medalii de aur la o singură ediție a unui Campionat Mondial, performanță care nu s-a mai înregistrat, în natație, din 1973.

 

Anunțul privind premierea tânărului sportiv a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru, David Popovici, și în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură și am hotărât să-i fie alocată, din fondul de rezervă, o sumă în valoare de 1 milion de lei”, a declarat prim-ministrul.

Reușita lui David Popovici, prin câștigarea medaliilor de aur la probele de 200 de metri liber și 100 de metri liber, a redeschis în spațiul public discuția despre lipsa de susținere a tinerilor, pentru încurajarea acestora de a face performanță. Problemele cu care se confruntă  sportivii pornesc de la lipsa infrastructurii și a fondurilor pentru echipament adecvat și condiții optime de antrenament. De cele mai multe ori, rezultatele excepționale vin nu numai după ani de muncă, dar și după cheltuieli uriașe suportate aproape integral de familii.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.