fbpx

Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile ocupaţionale

Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile ocupaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Actul normativ defineşte principiile înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, autorizarea schemelor de pensii ocupaţionale, constituirea fondului de pensii ocupaţionale prin contract de societate civilă, colectarea contribuţiilor şi investirea resurselor financiare ale fondurilor de pensii ocupaţionale, precum şi plata pensiilor ocupaţionale.

Potrivit e-juridic, dacă un angajator decide să stabilească o schemă de pensii ocupaționale, el este obligat să ofere informații despre aceasta tuturor angajaților săi și poate stabili cuantumuri diferențiate de contribuție proprie pentru lucrători pe criterii de vechime, funcție sau drepturi salariale. Pensia ocupațională este facultativă, ceea ce înseamnă că încheierea unor relații contractuale între o persoană și un angajator nu poate fi condiționată de obligarea persoanei respective să contribuie în nume propriu la un fond de pensii ocupaționale.

Sursă foto desteptarea.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.