fbpx

PressOne: Mai mult de jumătate din teza de doctorat a lui Darius Vâlcov este plagiată. Prima reacție a consilierului guvernamental

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București, scrie PressOne într-un material publicat marți. Sursa citată susține că poate prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei, sursele originale fiind cărți de economie care nu sunt disponibile online.

Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov a fost profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care între timp s-a pensiona, mai scrie sursa citată.

Vâlcov nu le-ar fi răspuns jurnaliștilor, cu privire la aceste acuzații, dar a postat o racție pe Facebook, la articolul publicat de PreesOne: "Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenții privind lingouri și bani ascunși prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI (am inclus aici și acoperiții), cataloghează teza mea de doctorat drept una parțial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS! În altă ordine de idei, dacă nu știați, în luna ianuarie, media cotațiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 și la 6 luni a fost 3,27. Numărul tranzacțiilor la 3 și la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adică băncile, între ele, nu s-au împrumutat deloc. Cotațiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor populației)", a scris Darius Vâlcov.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.