fbpx

AUDIO | Presupuse înregistrări dintr-o ședință de la DNA Oradea au apărut în spațiul public. Parchetul General anunță începerea urmăririi penale

Procurori ai DNA au ajuns în mijlocul unui imens scandal care a dus deja la declanșarea unei anchete penale. Asta după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea, din ianuarie 2018, în care se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei".

Avocatul a menționat că nu știe dacă înregistrarea este autentică și a cerut un punct de vedere DNA Oradea.

"Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. Daca e reala apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a 2 judecatori in judecata. Nume importante ce apar in discutie: judecatori Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica ( Curtea de Apel Oradea ), Bic Denisa, Vlad Marian ( Tribunalul Bihor la un moment dat ), judecatoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes ( Tribunalul Satu Mare ). Daca inregistrarea e autentica ar trebui sa urmeze arestari la DNA Oradea. Daca nu e autentica trebuie sa vedem ce specialist a putut folosi vocile a 5 procurori. Vocea cea mai puternica din inregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul inregostrarii si care e scopul acesteia ramane de stabilit …" a scris Răzvan Doseanu în postarea care însoțește înregistrarea publicată AICI.

O primă reacție a venitde la Parchetul General, care a anunțat, vineri, că a început urmărirea penală in rem, în acest caz: "Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a unui denunț formulat de o organizație non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conținutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spațiul public și care ar fi fost purtate între procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea.

Precizăm că în această cauză, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică."

Sursa foto: Digi 24

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.